keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Hellin tilinpäätös

Keski-Karjalan Nelosten uutisten mukaan Helli on tekemässä yli parin miljoonan ylitykset viime vuoden tilinpäätöksessä.

Toivotaan, että kerrankin Nelosten uutinen olisi ankka ja ainoastaan toimittajien pahansuopaisuuttaan alulle panema Hellin mustamaalaus yritys. Toisaalta sitäkin on vaikea uskoa, koska yleensä Neloset on uutisoinut yllättävän tarkasti Keski-Karjalan tapahtumia, yleensä vieläpä nopeammin kuin maakuntalehti Karjalainen.

Kuntien talouden ollessa tässä tilassa, jossa ne nyt ovat, ei todella olisi kaivattu enää lisää tämän kaltaisia yllätyksiä vaan nyt olisi kaivattu niitä säästöjä joita luvattiin Hellistä syntyvän.

Nyt ei auta kuin jäädä odottamaan Hellin virallisen tilinpäätöksen julkaisemista toivoen että ne luvatut säästöt toteutuvat, mutta samalla varautua pahimpaan.


.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä ihmeen lisäpalveluita te olette menneet tilaamaan Helliltä siellä tilaajalautakunnassa, kun olette käyttäneet noin paljon rahaa yli budjetin?.

Teillähän pitäisi kuitenkin olla paras tieto, mitä palveluita ja millä hinnalla olette päättäneet ostaa kunnille Helliltä.

Matti Kosonen kirjoitti...

Katsos nyt Anonyymi, eihän me mistä voi tietää ennakkoon mitä palveluita kunnat tarvitsee. Sen tähden me katsomme tilanteen seuraavan vuoden tammikuussa mitä palveluita Helli on tuottanut ja teemme sen mukaisen tilauksen. Näin se ei mene niin mahdottomasti pieleen. Nyt kyllä joudumme tekemään lisä tilauksen ainakin Tohmajärven osalta, saattaa muuten tilintarkastajat puuttua asiaan, koska eihän tuottaja voi toimittaa enempää kuin mitä tilaaja on tilannut.

Anonyymi kirjoitti...

voi herrantähden, miten hupaisaa!! keskikarjalan politiikka ei petä ikinä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ymmärrän täysin sen määräaikaisen tiedottajan palkkaamistarpeen ja palkkauksen ajoituksen. Pian Helli todellakin tarvitsee maailmanluokan viestinnän ammattilaista puolustamaan Hellin hyvyyttä ja erinomaisuutta.

Matti Kosonen kirjoitti...

Vai kuulosti hupaisalle... Olisittepa kuuntelemassa meidän kokouksia. Mietikääpä miten vaikeaa on olla vakavana kun sorvataan tammikuussa edellisen vuoden tilausta Hellille?

Anonyymi kirjoitti...

Miten minusta tuntuu, että lähimainkaan kaikki eivät ymmärrä tuon 2,17 miljoonan euron suuruutta. Se on oikeasti ihan älyttömän iso määrä rahaa, arvioi sitä miten vain. Se on esimerkiksi noin 100 euroa jokaista Keski-Karjalan asukasta kohti. Sillähän JOKAINEN asukas voisi käydä kerran vaikka yksityisellä lääkärillä.

Sillä summalla voisi palkata reilut 40 sairaan- tai terveydenhoitajaa, tai reilut 10 lääkäriä työnantajakuluineen.

Ja nyt puhutaan pelkästään budjetin ylittävästä summasta. Huhhuh! Onneksi sentään ollaan Keski-Karjalassa, niin kukaan ei joudu vastuuseen moisesta täysin hallitsemattomasta rahan käytöstä.

Anonyymi kirjoitti...

Malttamaton Matti.

Matti Kosonen kirjoitti...

Malttamatonpa hyvinkin. Minä haluaisin että tilaaja lautakunta tilaisi ennakkoon vuoden tilauksen (tai vaikka lyhyemmänkin)eikä sitten jälkikäteen kun palvelu on jo toimitettu. Lautakunnan enemmistöä ei voi tässä asiassa ainakaan syyttä malttamattomuudesta.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt ymmärrän. Tilaajalautakunta on perustettu alun alkaenkin vain ja ainoastaan virkamiesten turvaksi. Koko lautakunnalla ei ole mitään muuta virkaa kuin kantaa sitä kuuluisaa luottamuselinten ns. poliittista vastuuta. Nythän kuntien virkamiehet, Hellin johtokunta tai Hellin virkamiehet eivät ole missään vastuussa kun tilaajalautakunta on tilannut ja hyväksynyt kaiken sen mihin rahat menevät tai ovat menneet. Se ja sama, tilaako ennen vai jälkeen toimituksen, pääasia että löytyy sopivasti muotoillut pöytäkirjat, joista ilmenee, että poliittinen valtuutuksen saanut lautakunta on siunannut kaiken rahan menon. Samalla kun olette siellä tilaajalautakunnassa hyväksikäytön uhreja, olette myös syntipukkeja kaikkeen tuhlaukseen.

Matti Kosonen kirjoitti...

Juuri noin kuten Anonyymi kirjoitti. esim. tilaajalautakunta päätti tyhjentää Aurinkotalon, se on luettavissa pöytäkirjoista. Mutta pöytäkirjoista ei ole luettavissa, että Helli piti viikkoa aiemmin omaisille tiedotustilaisuuden jossa kerrottiin mitä lautakunta päättää viikkoa myöhemmin.