maanantai 28. maaliskuuta 2011

Keski-Karjalan ehdokkaat osa I

Lupasin joskus kirjoittaa kaikista seutukunnan kansanedustaja ehdokkaista blogissani. Joudun vähän tinkimään lupauksesta, kirjoitan vain heistä joista tiedän jotain, en kaikista.

Aloitan Kesälahden ehdokkaista.
Jaakko Uuksulainen, pian 70 vuotta täyttävä pitkän taksikuski- ja kunnallispoliitikon uran omaava perussuomalainen persoona. 42 vuotta kunnanvaltuutettuna lienee yksi Suomen pisimmistä yhtäjaksoisista luottamustehtävistä.
Jaakko on ollut aiemminkin ehdokkaana eduskunta vaaleissa. Ei ollut silloinkaan riittävästi kannatusta eikä ole nytkään. Jaakosta ei tule kansanedustajaa.

Toisena ehdokkaana Kesälahdelta on kepun Katja Asikainen, nuori 21 vuotias opiskelija. Hänestä voin sanoa, että yhtä varmasti kuin Jaakosta ei tule kansanedustajaa niin Katjasta tulee kansanedustaja mikäli hänellä riittää mielenkiintoa ja uskoa siihen. Ei näissä vaaleissa ja tuskin seuraavissakaan, mutta joskus tulevaisuudessa. Hänessä on nuoruuden intoa tehdä vaalityötä ja kun hän siihen iän myötä saa vielä ymmärrystä niin hänelle on tie avoin eduskuntaan.

Rääkkylässä on seutukuntamme toinen perussuomalaisten ehdokas, Kari Kulmala. En tunne häntä kovin hyvin, olen ollut tilaajalautakunnassa hänen kanssaan kaksi vuotta enkä ole päässyt hänestä oikein perille hoitaako hän omaa vaalityötä vai Rääkkylän asioita? Yhtä kaikki en usko että hänestäkään tulisi kansanedustajaa, mutta lisää omalta osaltaan Petri Kokon läpi meno mahdollisuuksia kuten Uuksulainenkin.



.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikään puolue ei voi kehua ehdokasasetteluaan näillä kulmilla. Jos äänestysaktiivisuus on kohtuullisen suuri, arvaan että jos joku, niin Kari Kulmala saattaa vielä vetää pisimmän korren. Hän saanee varman kannattajakuntansa lisäksi runsaasti hajaääniä sieltä-täältä. Myös demareilta ja kokoomukselta, joilta myöskin puuttuu uskottavat ja vakuuttavat ehdokkaat. Muutoin ennusteesi on varmasti hyvin lähellä todellisuutta. Kepu on sitten kepu. Mielenkiintoista nähdä säilyttääkö kepu minkälaisen kannatuksen eduskuntavaaleissa, kun ihmiset (jopa kepulaiset) alkavat lopultakin ymmärtämään Kepun aiheuttamat katastrofit paikallisessa kuntaelämässä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei taija KeskiKarjalasta kajahtaa tällä kertaa Arkadianmäelle asti. Tekivätköhän Pohjois-Karjalan demarit vuosikymmenen emämunauksen mählätessään Lahtela-keissinsä. Ja alkoiko Lahtelakin luulla, ettei enää itse tarvitse hakeutua mihinkään, kun muut rynnivät pyytämään. Tuli siis oikeastaan tuplamunakas?!

Matti Kosonen kirjoitti...

Älkää nyt hyvät ihmiset vielä tehkö liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. On vielä monta hyvää ehdokasta analysoimatta. Katsotaan ja keskustellaan sitten kun saan työni valmiiksi:-)