perjantai 11. maaliskuuta 2011

Tällä kertaa uutisia Markkinaoikeudesta

MARKKINAOIKEUDEN RATKAISU

Markkinaoikeus kieltää Kiteen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Helli -liikelaitosta tekemästä hankintasopimusta tai panemasta hankintaa muutoinkaan täytäntöön tarjouspyynnössä tarkoitettujen jatkosopimuskausien osalta nyt asetetun 200.000 euron sakon uhalla.

Markkinaoikeus hylkää Rääkkylän Suojakotiyhdistys r.y.:n hakemuksen sekä Kiteen Kanervikkola Koti Oy:n, Kesälahden Vanhustentukiyhdistys r.y.:n, X:n, Hoitokoti Pikkupiha nimisen toiminimen haltijana, ja Erihaus Oy:n yhteisen hakemuksen siltä osin, kuin ne kohdistuvat varsinaiseen hankintakauteen.

Markkinaoikeus velvoittaa Kiteen kaupungin korvaamaan Rääkkylän Suojakotiyhdistys r.y.:n oikeudenkäyntikulut 3.000 eurolla. Korvaukselle on maksettava vuotuista viivästyskorkoa korkolain 4 §:n 1 momentissa tarkoitetun korkokannan mukaan siitä lähtien, kun kuukausi on kulunut siitä päivästä, jona tämä päätös on ollut asianosaisten saatavissa.

Markkinaoikeus velvoittaa Kiteen kaupungin korvaamaan Kiteen Kanervikkola Koti Oy:n, Kesälahden Vanhustentukiyhdistys r.y.:n, X:n, Hoitokoti Pikkupiha -nimisen toiminimen haltijana, ja Erihaus Oy:n oikeudenkäyntikulut 4.000 eurolla. Korvaukselle on maksettava vuotuista viivästyskorkoa korkolain 4 §:n 1 momentissa tarkoitetun korkokannan mukaan siitä lähtien, kun kuukausi on kulunut siitä päivästä, jona tämä päätös on ollut asianosaisten saatavissa.

Markkinaoikeus hylkää Kiteen kaupungin oikeudenkäyntikulu-vaatimukset.


______________________________________________


Vastaanotto palveluiden kilpailutus epäonnistui.
Lääkäripäivystys palveluiden kilpailutus epäonnistui.
Työterveyshuollon kilpailutus epäonnistui.
Ja nyt tämä...

Täytyy todella ihmetellä niiden luottamushenkilöiden tarkoitusperiä, jotka haikailevat tämänkaltaisen "asiantuntija" johtokunnan perään.



.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko markkinaoikuden päätös kokonaan tuossa.

Matti Kosonen kirjoitti...

Perustelut päätökselle löytyvät täältä: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus/54064.htm

Anonyymi kirjoitti...

Ei se hankintalaki ja laki julkisista hankinnoista sentään niin vaikea ole, etteikö sitä lukutaitoinen pystyisi ymmärtämään ja toimimaan sen mukaan -jos haluaa.

Ja jos ei halua opetella ja ymmärtää perusasiota, riittäisi kun porukassa olisi yksi joka osaa selittää kuinka homma toimii nyky maailmassa. Nyt vain asiantuntija johtokuntaan tai esittelijöiden joukkoon ei sattunut sitä yhtä ymmärtäjää.

Jos markkinaoikeuden päätös toimisi nyt edes opetuksena ja koulutuksena, niin loppupelissä nuo Kiteelle/Hellille tulleet kulut asiasta ovat pieniä verattuna jos joku konsultti olisi yrittänyt kouluttaa hankintalakia noille Hellin puolestapuhujaveijareille.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt pysytään tosiasioissa,tarjouspyynnön on tehnyt Joensuun seudun hankintatoimi
helliliikelaitoksen puolesta.Käykää lukemassa päätös markkinaoikeuden sivuilta!

Matti Kosonen kirjoitti...

Äläppäs nyt anonyymi vääristele tosiasioita. Joensuun hankintatoimi on kilpailuttanut Hellin ohjeiden mukaisesti. Ei kukaan muu kuin Helli ole voinut tietää mitä ja miten pitää kilpailuttaa. Päätöksessä ilmaistaan selkeästi että kilpailutus on mennyt niin paljon pieleen että optioita lisä vuosista ei voi käyttää ja ainoastaan syylliselle tuomitaan oikeudenkäynti kulut maksettavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mitäpä tuosta kiistelemään markkinaoikeuden päätöshän löytyy ilmoittamastasi osoitteesta.

www.oikeus.fi/markkinaoikeus/54064.htm

Matti Kosonen kirjoitti...

...ja yhteenveto on luettavissa tästä: "Johtopäätös

Edellä mainituilla perusteilla markkinaoikeus katsoo, että hankintayksikkö on menetellyt hankinnassaan julkisia hankintoja koskevien oikeusohjeiden vastaisesti, kun se ei ole sulkenut tarjouskilpailusta Mikeva Oy:n tarjouspyynnön vastaista tarjousta, kun se ei ole perustellut hankintapäätöstään ja kun tarjousten henkilöstön koulutuksen vertailussa on Herran Kansan ja Kesälahden Vanhustentukiyhdistyksen osalta otettu huomioon myös henkilöstön kokemus."