tiistai 22. maaliskuuta 2011

Kansanedustaja ehdokkaat

Sanotaan, että eduskunta päättää koko Suomea koskevista asioista, mutta juuri ne päätökset heijastuvat ja ohjaavat niitä palveluita joita kunnat tuottavat meille taviksille. Siksi mielestäni on hyvä tehdä yhteenveto mitä mieltä seutukunnan ehdokkaat ovat palveluiden tasosta jotka he katsovat riittäviksi kuntalaisille.

Koska merkittävimmät ja kuntalaisten eniten käyttämät palvelut ovat sosiaali- ja terveyspalveluita ja niin on syytä tarkastella ehdokkaiden mielipiteitä niistä.
Ikävä kyllä en ole kuullut kaikkien ehdokkaiden kannanottoja niihin, mutta kerron niistä joiden mielipide on tiedossani.

Aluksi ne ehdokkaat jotka pitävät hyvänä ja riittävinä meidän nykyisiä sos.-ja terveys palveluita eivätkä kaipaa muutosta nykyiseen toiminta malliin:

Katja Asikainen (kepu) Kesälahti
Olli Riikonen (kepu) Tohmajärvi

Sitten ne ehdokkaat jotka eivät pidä nyky palveluita riittävinä ja haluavat muutoksia nykyiseen toiminta malliin:

Jouni Martiskin (SDP) Tohmajärvi
Sirpa Suikkanen (krist.) Kitee
Kari Sutinen (kok) Kitee
Jaakko Uuksulainen (PS) Kesälahti
Kari Kulmala (PS) Rääkkylä

Eli näyttäisi sille, että ainoastaan kepun ehdokkaat pitävät nyky palvelu tasoa riittävänä ja muut kaipaisivat siihen parannusta.

(Ikävä kyllä muiden mielipiteet ei ole minulla tiedossa, mutta he voivat kommentti osiossa kertoa sen ja tietysti mikäli joku on muuttanut mielensä tai jos olen tulkinnut väärin heidän mielipiteensä Karjalaisen gallupista tai muista julkisuudessa olleista tiedoista niin he voivat oikaista asian.)



.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saatko suurenkin nautinnon esittäessäsi valheellista tietoa,etenkin Katja Asikaisen kohdalla.Eiköhän liene paikallaan ehdokkaiden itsensä kertoa kannoistaan,ilman narsistien tulkintoja.

Matti Kosonen kirjoitti...

Katja Asikainen kertoi aiemmin blogissaan muutos tarpeesta Hellin hallintoon, mutta oli muuttanut kantansa Karjalaisen gallup kyselyssä eikä nähnyt enää olevan muutos tarpeita Hellin hallintoon.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Katjan kantaliene selvä,siltä osin,että nämä rakenteet on korjattava kuntarakenne muutoksen kautta,eikä enää hallintohimmeleitä korjailemalla.Onko keski-karjalan DEMAREILLA ryhtiä lähteä kuntaliitos ratkaisua viemään eteenpäin.
Taitaa enää Esa Lahtela seisoa ajatuksen takana.

Matti Kosonen kirjoitti...

Kyse oli tyytyväisyydestä Hellin- hallinto malliin, nyt ei ollut kyse kuntaliitoksista.

Taitaa pahin este kuntaliitoksille olla kepun Jukka Kankkunen ja Olli Riikonen, ei demarit.